5 tipů, jak hravě zabavit nemocného školáka

Přichází podzim, který kromě pestrobarevného listí přináší také různá nachlazení a chřipky. Tato onemocnění naštěstí nemívají těžký průběh a malým dětem se brzy vrátí energie. To však nám rodičům přináší jednu velkou výzvu.

 

Jak udržet již čilé (ale stále kašlající a smrkající) dítě v teple domova a zachovat rodinnou pohodu?

 

Vytvořte si protentokrát v království posmrkaných kapesníků pohádkovou tvůrčí atmosféru. Rádi vám s tím pomůžeme.

1)  Pohádková únikovka

Vyzkoušejte únikovou hru. Je to skvělý způsob, jak zabavit nemocné dítě. Snadno tak přerušíte bezčasí domácího stonání, dopřejete své ratolesti samostatnou zábavu a dobrodružství a sobě, při troše štěstí, zajistíte hodinku klidu na práci.

Potomek řeší v pokoji deset šifrovacích úkolů, aby získal kouzlo, kterým zlomí kletbu mocného čaroděje a vysvobodil se z dočasného vězení.

Naše Pohádková únikovka se hodí pro děti prvního stupně ZŠ, které již umí číst a psát. Hru si můžete snadno přizpůsobit vlastním potřebám. Zadání vám přijde emailem a stačí ji vytisknout.

Až se dítě uzdraví, může pak pozvat pár kamarádů a únikovou hru připravit pro ně. Třeba jako poděkování za to, že mu spolužáci pomohou se zameškanou látkou.

BONUSOVÝ TIP: Nechte potomka, aby si připravilo únikovku samo - vymyslelo si šifry a úkoly. Tím se Vám krásně zabaví na další hodinu. Další tipy, jak na to najdete ve videu - Bojovka od dětí.

pohádková únikovka plná šifer pro školáky - zábava na doma úniková hra pro děti plná pohádkových šifer únikovka pro děti, která je skvělou zábavou pro nemocné školáky

2) Pohádkové tvoření

Inspirace na pohádkové tvoření najdete všude habaděj. Ale co takhle si vyrobit pohádkové loutky a pak si s nimi nacvičit scénku? Takto děti zabavíte na delší dobu a jako bonus budete mít ke kávičce i kulturní vložku v podání vašeho dítka.

Stáhněte si několik šablon na pohádkové postavičky - Šablony na loutky na pohádkové postavičky.

Tip. Máte doma velkou krabici? Můžete z něj vyrobit i divadélko.

 Pohádkové loutky vyrobené s papíru - super zábava pro nemocné dítě

3)  Pohádkové pracovní listy

Využijte toho, že děti rády plní úkoly. Nejrůznějších pracovních listů máme spoustu, z těch pohádkových mohu doporučit třeba Pracovní listy - rytíři a princezny. Čas nemoci tak malí pacienti stráví ve vybrané společnosti a aktivním rozvojem dovedností. Pracovní listy si později můžete vytisknout znovu a zazářit třeba na pobytu se spřátelenými rodinami.

Stáhněte si pohádkovou křížovku ZDARMA a děti si mohou pustit do luštění - Pohádková křížovka. - Tajenka: Karkulka

4)  Pohádkový kvíz

Děti mají rády televizní vědomostní show, tak jim doma jednu připravte. Třeba takový AZ-kvíz, kde potrénují mozkové buňky a skvěle se u toho pobaví. Pokud se Vám nechtějí vymýšlet otázky, mrkněte na kvíz pyramida pohádkový, kde je celkem 28 otázek a 7 náhradních (ano / ne).

5)  Pohádková desková hra

Dobu nemoci můžete také využít pro příjemně společně strávený čas. K tomu jsou prima pomocníky nejrůznější deskové hry, na které v běhu všedních dnů často nezbývá čas. Možná se vám na nějakou oblíbenou již práší v šuplíku. Můžete také rozšířit svou sbírku. Chcete-li zůstat u pohádek, nabízí se kooperativní hry pro malé školáky Jeníček a Mařenka nebo můžete sáhnout po klasice jako jsou Sázky a dostihy junior, která je kromě vzdělávací a zábavné funkce i skvělým požíračem času, se kterým vám dny nemoci rychle utečou.

 

Bylo by krásné mít se i v nemoci jako v pohádce? Ale vašeho potomka už na pohádky neutáhnete? Vůbec nevadí, únikových her a k tomu hodících se pracovních listů máme spoustu. Starší dítko můžete na chvilku vystřelit třeba do vesmíru nebo poslat mezi dinosaury. Na našem webu Táborovky si určitě vyberete.

Vesmírná unikovka nebo bojovka plná šifer super zábava pro školáka   Dinosauří únikovka nebo také šifrovací bojovka která nadchne velké milovníky dinosaurůPro prvňáčky super zábava při které si ověří své znalosti a vyzkouší jednoduché šifry